In fiecare an primim vizita profesorilor si a elevilor irlandezi, din zona orasului Belfast. Acestia sunt implicati in activitati caritabile legate de orfelinate, scoli ajutatoare, in general de copii cu probleme deosebite din orasul Brasov. Cu aceasta ocazie, profesorii si elevii irlandezi de aceeasi varsta cu elevii nostri, vin in Colegiul Mesota, an de an, pentru un schimb de experienta, prin care elevii irlandezi si romani isi impartasesc din experienta lor scolara si preocuparile zilnice. Este o excelenta ocazie pentru elevii nostrii de a-si folosi cunostintele de limba engleza.

      In general, elevii isi schimba adrese de email, numere de telefon, iar unii dintre ei, care ajung sa tina legatura mai multi ani,  isi fac chiar si vizite. Acest schimb dateaza din anul 1991. Unii din actualii profesori irlandezi au venit in Romania prima data, in aceleasi schimb, pe cand au fost elevi.

      Putem afirma ca intre profesorii nostrii si profesorii lor, intre elevii nostri si elevii lor  lor s-a legat o puternica prietenie.

 

Vizita profesorilor si elevilor  irlandezi

26 februarie 2007

1

2

 

3

4

5

6

7

8

9