Home

« Dupa 20 ani, promotia 1995 ! «

Stimati colegi,
  am gasit cu bucurie, cu ceva vreme in urma, site-ul liceului pe care l-am absolvit si eu in 1985. Felicitari pt. initiativa laudabila si pt. eforturile de sustinere a liceului nostru. Daca pot sa fiu si eu de ajutor in vreu fel, intrebati-ma si voi vedea ce se poate face in sensul asta.
Eu sint Mircea Mihai si lucrez de o buna bucata de vreme ca inginer si sef de proiect in conceptie in domeniul mecatronic in Germania. Pot sa afirm ca am ajuns sa am aici o carte de vizita deosebita si de recunoastere ca profesionist si ca om. Pt. asta insa a fost nevoie de multa munca, de studiu intens si consecvent si mai ales de realizari deosebite (inovatii, patente..etc), stiut fiind ca societatea de aici este una conservatoare si ca pt. a putea realiza ceva aici, ca strain, trebuie sa fii mult mai buni decit concurentii tai autohtoni.
La toate acestea, imi amintesc, uitindu-ma in urma si de scolile pe unde "mi-am pierdut timpul" si imi aduc aminte mai ales de una din "invataturile" unui profesor foarte drag mie si cred ca si altora care l-au avut ca profesor... este vorba de domnul Lupulet. Ne spunea cam asa... inainte de examene... baiete!...invata sa stii de 10, fii bun...fii de 10 si daca este un singur loc si 1000 de candidati pe locul acela....acela al tau sa fie! ...si rezultatul, generatii de elevi care i-au inteles mesajul au ajuns unde si-au dorit, au devenit oameni deosebiti, oameni performanti, intr-o societate bazata din ce in ce mai mult pe concurenta. Nu o sa ma apuc acum sa enumar toti profesorii pe care i-am avut si pe care i-am stimat si pretuit in mod deosebit dar scrisoarea mea se refera la ei toti, la ei toti aceia care ne-au dat in toti acei ani cite o particica din sufletul si din stiinta lor cu pasiune si dragoste.
In urma cu 3 ani, la organizarea intilnirii de 20 de ani de la absolvire, ne-am bucurat, noi cei ce am reusit sa fim prezenti de intilnire si de omagiul pe care am mai avut posibilitatea sa-l aducem celor ce ne-au ajutat sa devenim ceea ce am devenit. Am tot asteptat sa gasesc vreo urma de-a colegilor din promotia din care fac parte si care au ramas in tara dar constat cu regret ca nu prea se gasesc aici astfel de urme. Am sa incerc sa remediez eu de aici din Germania intr-o oarecare masura situatia, trimitind-va citeva poze de la aceasta intilnire, cu rugamintea de a le posta si pe acestea, in album. Daca doriti sa ma contactati, ma puteti gasi la aceasta adresa ( mihaimg@t-online.de ).
Multumesc.
ing.(MS) Mircea Mihai

« « «