prof. Anton Oancia (Toni) n. 20 Nov. 1945 - d.13 Mai 2011


Dl.profesor de matematica, Anton Oancia (Toni cum ii ziceau prietenii si familia) s-a stins din viata. Boala ia pus capat vietii, dupa un lung drum de tratamente si interventii medicale. Ne exprimam mahnirea pentru pierderea colegului nostru, atat noi personalul cat si elevii care l-au apreciat si l-au pretuit pentru daruirea si profesionalismul sau. A fost un profesor dorit de parintii elevilor, pentru a preda matematica copiilor lor (clasa de gimnaziu la care a fost diriginte, devenise neincapatoare la un moment dat), un diriginte implicat si atent la problemele clasei sale si ale scolii. Bun coleg cu noi, in cei aproape zece ani de cand preda la catedra colegiului, am trecut cu bune si cu rele prin multe evenimente.

In ultimii ani incepuse sa-l atraga lucrul pe calculator, fapt care l-a determinat sa vina "sus la calculatoare" sa intrebe, sa se intereseze, sa ne "piseze" cu tot soiul de intrebari legate de pc-ul pe care il primise de la fiul sau din America. I-a placut sa lucreze pe PC, sa se doteze cu tot soiul de gadget-uri informatice. Isi lua mereu notite cum se scrie un CD, cum se tipareste, cum se inchid si deschid unele aplicatii. O mare bucurie i-au facut-o elevii domniei sale, cand a primit din partea clasei, la care a fost diriginte, albumul de incheiere a gimnaziului. Pe patul de suferinta fiind, a intrebat de ei, cum invata, iar cand a vazut albumul s-a emotionat extrem de tare.

Dl. profesor Oancia este un model de urmat pentru tanara generatie, in cariera profesorala, in primul rand, pentru ca a tinut un standard ridicat al liceului nostru (multi elevi de-ai dumnealui s-au calificat la concursurile de matematica) apoi pentru tinuta sa impecabila ca om (avea o eleganta a gesturilor si tinutei greu de trecut cu vederea).

Ne despartim cu greu de domnul profesor Oancia, insa dumnealui va ramane viu in constiinta si amintirea noastra.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!