28 Februarie 1953 -24 Decembrie 2009


        Suntem profund mahniti in urma incetarii din viata a doamnei profesoare Angela Condrovici , 'Teacher' cum ii spuneau copiii sau 'Miss Condrovici', cum ii spuneau colegii de catedra. Este o grea pierdere pentru familia sa, pentru colegii sai si, nu in ultimul rand, pentru elevii colegiului de care s-a atasat foarte mult.
   'Teacher ... teacher !' ii auzeam pe elevi apeland-o, oprindu-se si legand discutii minute in sir pe coridoarele liceului, intr-o atmosfera optimista. Elevii sai au apreciat-o foarte mult, evident si noi, colegii sai, am vazut in ea un bun profesor, de calitate, care isi tinea orele cu profesionalism. O sa ne lipseasca in timpul vizitelor grupului de profesori si elevi din Irlanda de Nord, al carui suflet era Angela. Ne aducem aminte de pregatirile din laboratorul fonic pentru primirea oaspetilor, de rolul de translator dintre noi, vorbitori stangaci de limba engleza, si profesorii irlandezi. Ne aducem aminte de examenele de limba la admiterea in liceu, clasele bilingve, ne aducem aminte de banchete, ne aducem aminte si de micile dispute, ne aducem aminte de pizza pe care o primeam de ziua ei, ne vom aducem aminte mereu, si cu orice prilej, de ea, pentru ca face parte din colectivul nostru de multa vreme, atat ca profesoara, dar si ca absolventa mesotista.
   Ziua de 24 Decembrie a fost momentul in care boala i-a invins trupul slabit de durere, de nopti nedormite, de ganduri si de cate si mai cate...
Te vom pastra in inimile noastre, draga Angela, aici printre noi, in scoala. Trupul ei se odihneste acum la Cimitirul Central. Dumnezeu sa te odihneasca in pace !

Colegii sai.Toti cei care vor sa-si exprime un gand de aducere aminte sunt rugati sa trimita un email pe adresa scolii: colegiul_mesota@yahoo.com
* * *

Inca nu realizez ca nu mai este printre noi si ca nu o voi mai vedea niciodata. A plecat mult prea devreme si ne-a lasat un gol imens in inima. Doare atat de tare absenta dansei...insa ma impac cu gandul ca acolo unde se afla acum nu mai sufera.

Cred ca si in cer este criza..si Dumnezeu a fost nevoit sa o cheme....prea devreme insa. A daruit atat de mult si am iubit-o mult pentru felul dansei de a fi. Acum...si-a incheiat misiunea pe pamant..insa vor ramane rezultatele muncii ei..si amintirea ei va trai vesnic in inimile noastre.

O voi purta pana la sfarsit in inima mea, pe acea doamna Angela Condrovici care a intrat in clasa a 9-a in clasa..si in acelasi timp in viata si sufletul meu, pe acea fiinta frumoasa si sufletista..si blanda, care se daruia cu pasiune misiunii ei..si care ne inveselea ziua cu zambetul acela molipsitor. Nu voi uita orele de engleza, la care mergeam cu mare drag.

Alexandra Ioana Tirgovisteanu, XIIA, promotia 2009 (alexutza_little_angel@yahoo.com)

* * *

Cu profunda surprindere si cu mahnire in suflet am aflat astazi, absolut intamplator, ca nu mai este printre noi cea care mi-a fost odinioara profesoara de engleza. Nu pot inca sa cred ca acel zambet inconfundabil, ce ne aducea tuturor in inima o stare de optimism si de bucurie si risipea orice gand sau urma de tristete, asemeni soarelui ce alunga norii de furtuna, a incetat sa mai existe in aceasta lume. Sunt trist, asemeni tuturor celor ce au cunoscut-o, celor care au pierdut un profesor si un om deosebit, dar stiu ca Dumnezeu a castigat un inger, ce va continua sa ne zambeasca si sa ne vegheze dintr-o lume mai buna.
Cuvintele se pot scrie sau sterge pe o tabla, intr-o clasa undeva...amintirea doamnei profesoare Angela Condrovici nu se va sterge niciodata!
Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

Radu Valentin, XIID, promotia 1999 (raduvaly2006@yahoo.com)