29 martie 1941 - 22 ianuarie 2012In data de 22 Ianuarie a incetat din viata dl. profesor Valentin Bodea, unul din pilonii grei ai acestei scoli. S-a nascut la 29 martie 1941 in nordul Ardealului, in comuna Vima Mica, judetul Maramures Incepand cu anul 1951, alaturi de familia sa de refugiati, s-a mutat la Brasov. In ultimele doua decenii a fost profesor al Colegiului National Dr. Ioan Mesota si profesor asociat al Universitatii Transilvania Brasov.

Mare om de cultura, mereu curios, mereu dornic de exprimare a fost un mare suflet in familia mesotista. Mare iubitor de tara si neam, patriot inflacarat, ardelean pursange, a crezut mereu intr-o Romanie mare, frumoasa si unita. A fost indragit de elevi, si-a iubit elevii invatandu-i cum sa-si respecte tara si limba. Fire meticuloasa, perfectionista, cu vocatie pedagogica, mereu pus pe scris, pe citit, excelent dascal, toate vin de la sine in mintea noastra atunci cand vorbim de domnul profesor Bodea. Si vom vorbi, pentru ca a ramas un exemplu.

Astazi se odihneste la Cimitirul din strada Bisericii Romane, langa teatrul de Opereta.
Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
In numele colegilor care l-au pretuit

* * *

Alaturi de dirigu'
Suntem cu totii socati de trecerea in nefiinta a celui care a fost, este si va fi pentru totdeauna dirigul nostru; omul care a stiut sa se apropie de noi chiar prin metode pe care le-am dezaprobat la momentul respectiv insa iata ca dupa 15 ani nu trece o intalnire intre noi fara sa vina vorba de dirigu, nu a trecut un craciun fara o vizita la o tuica la dirigu. Fie ca acolo unde este domnul diriginte alaturi de proful de mate domnul Rosca sa aiba parte de linistea bine meritata si sa vegheze asupra noastra cum a facut-o si aici pentru ca trebuie sa recunastem suntem ceea ce suntem azi in mare masura datorita lui si a altor minunati profesori ai liceului.
Sincere condoleante familiei din partea fostei clase XII B promotia 1997.